h Dolar 45,5977 % 0.19
h Euro 53,2744 % 0.19
h Sterlin 61,0671 % -0.53
a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Yeni nesil “Digits” robotu kafa ve ellere sahip

Tekrarlayan veya yaralanma riski taşıyan görevlerin üstesinden gelmek için tasarlanan bu yeni sürüm, robota bir baş (LED animasyonlu gözlerle) ve eller ekledi ve robot bunlar sayesinde önceki modele göre çok daha fazla zorlu iş yükünün üstesinden gelebiliyor.

Yeni Digits robotu, önceki modelden daha iyi “daha yükseğe ulaşabiliyor, daha fazlasını taşıyabiliyor, daha uzun süre dayanabiliyor, daha hızlı şarj edebiliyor”. Ek olarak, çevresini manipüle etmekte de daha iyi, daha keskin bir algıya sahip ve insan-robot etkileşimlerinde de daha iyi. Makine bu haliyle yaklaşık 1.80 boyunda ve 63 kg ağırlığında olup, yüksek veya alçak alanlara ulaşmasına ve nakliye depolarında bulunan plastik kutuları veya diğer nesneleri almasına veya yerleştirmesine yardımcı olan yeni tasarlanmış “uç efektörler”e (eller) sahip.

Yeni nesil “Digits” robotu kafa ve ellere sahip

Şirket bir basın açıklamasında, “Depo işi, çoğu zaman yaralanmalara ve yüksek ciroya yol açan, süreçle otomatikleştirilmiş, tekrarlayan görevleri içerir ve iş gücünde maliyetli boşluklar bırakarak tedarik zincirlerini zorlar” diye açıklıyor. “Otomasyon bu boşlukları doldurmaya yardımcı olsa da, mevcut otomasyon çözümleri genellikle tek amaçlıdır; bu, şirketlerin farklı görevler için düzinelerce farklı çözümü devreye alması ve sürdürmesi gerektiği veya çalışma alanında pahalı özelleştirmeler gerektirdiği anlamına gelir.” Buradaki anafikir, insansı bir robotun tipik olarak insanlara atanan görevleri en iyi şekilde kopyalayabileceği.

Otomasyon, insan işçileri en meşakkatli faaliyetlerden kurtarabilse de, her zaman o kadar düzenli değil: makinelerin ileride insan işlerini tamamen ortadan kaldırması muhtemel. Dahası robot, servet eşitsizliği zaten astronomik derecede yüksekken, dünyanın en büyük şirketleri binlerce çalışanını işten çıkarırken geldi: nu makineleri huşu kadar alaycılıkla da görmemek elde değil.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Dünyanın en mutsuz ülkeleri açıklandı! Yine dereceye girdik

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ