İmsak Vakti 02:00
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde “Türkiye Yüzyılında Sanayi ve Teknoloji’ ana temasıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kent Ekonomileri Zirvesi, milli teknolojilerin geleceğinden şehirlerdeki yeşil dönüşüme, sürdürülebilirlikten dijital dönüşüme kadar birçok konuyu ele aldı. Türkiye’nin teknoloji vizyonu ve hedeflerinin konuşulduğu, sanayideki gelişmelerin masaya yatırıldığı zirveye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, üst düzey yöneticiler, teknoloji liderleri, akademisyenler ve girişimciler katılım gösterdi.
BİLİM, TEKNOLOJİ VE İNOVASYON RÜZGÂRI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi fikirlerin, projelerin ve ilhamın buluştuğu “Kent Ekonomileri Zirvesi’nde” bilim, teknoloji ve inovasyon dolu stantları ile boy gösterdi. TEKNOFEST 2024’te birçok kategoride dereceye girerek göğsümüzü kabartan Kılavuz Teknoloji Merkezi takımları, Kocaeli Bilim Merkezi, Gençlik Dijital ve İnovasyon Merkezi açtıkları stantlar ile zirvede bilim, teknoloji ve inovasyon rüzgârları estirdi. Kurulan stantlarda Kılavuz Teknoloji takımları ödüllü projelerini sergilerken, Kocaeli Bilim Merkezi robotik kodlama atölyesinde kullanılan ileri seviye eğitim kitlerini tanıtarak, katılımcılara yapay zekâ ve sanal gerçeklik uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Gençlik Dijital ve İnovasyon Merkezi ise yapay zekâ destekli tasarım yarışması, stüdyo spikerliği ve dijital habercilik ile katılımcılara farklı deneyimler yaşattı.
BAKAN KACIR STANTLARI TEK TEK GEZDİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kılavuz Teknoloji Merkezi, Kocaeli Bilim Merkezi ve Gençlik Dijital ve İnovasyon Merkezi stantlarını ziyaret ederek, teknoloji takımlarının ödüllü projelerini yakından inceledi. Gençlerle sohbet eden Bakan Kacır, “Kocaeli’nin teknoloji takımları bu yıl TEKNOFEST’te oldukça zor yarışmalardan çok sayıda birinci çıkararak büyük işler başardı. Bu yüzden Kocaeli takımlarının TEKNOFEST’e ne kadar katkı sağladığı ve ön planda olduğu ortada. Projelerini hayata geçirebilmeleri için Kocaeli takımlarına artık daha fazla destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Büyükşehir Belediyeleri Kırsal Kalkınma İçin Manisa’da Bir Araya Geldi
1
Koharalepis Jarviki ve Karaya Çıkışın Manyetik İzleri: Antarktika’nın 380 Milyon Yıllık Adımları
207284 kez okundu
3
Yapay zekaya ilk darbe geldi!
16722 kez okundu
4
Apple’dan Siri’ye yapay zeka desteği!
16552 kez okundu
5
Google yapay zeka için Avrupa ile anlaşacak
16298 kez okundu
6
WhatsApp sizin için profil fotoğrafı belirleyecek, işte yeni özellik
14281 kez okundu
7
Huawei P20 kullanıcılarına Android 10 müjdesi!
11708 kez okundu
8
Çin Hükümeti Windows yerine yerli işletim sistemine geçiyor!
9170 kez okundu
9
İsrail Bankaları Anonymous Sudan Tarafından Siber Saldırıya Uğradı
4273 kez okundu
10
Geleceğin Geri Dönen Plastikleri: Canlı Biyosömürlü Polimer Teknolojisiyle Tanışın
3069 kez okundu
11
Aspiration Partners: Sahte Verilerle Oluşturulan İmparatorluğun Perde Arkası
2229 kez okundu
12
Güney Amerika Deneyiminden Sağlık Krizine Uzanan İzler: Hantavirüs Vakası ve Küresel Müdahale
2204 kez okundu
13
Boğaziçi Bilişim ve Dağıtım: Yönetimde Yeniden Yapılanma ve Stratejik Ortaklıklar
2079 kez okundu
14
Denizlerin Cezası: Korsanların Gerçek Ceza Yöntemlerine Dair İçerik
2003 kez okundu
15
Mevsimsel Ritmlerden Sosyal Bağlara: İnsan Doğasının Yeniden Yazılması
1956 kez okundu
16
Pripyat’in Sessiz Gövdesi: Ölüm Pençesi ve Nükleer Anı
1935 kez okundu
17
Terra Preta: Amazon’un Yıllardır Saklı Mirası ve Tarıma Diken Yeni Umut
1625 kez okundu
18
Spot piyasada doğalgaz fiyatları ne kadar oldu? 29 Kasım 2024 spot doğalgaz fiyatları
1546 kez okundu
19
Zamanın İnsan Tarafından Şekillendirilmesi: Yedi Günün Kökenleri
1531 kez okundu
20
iOS 26.5 yayında: şifreli RCS, yeni duvar kağıdı ve harita özellikleri geldi
1497 kez okundu
21
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Siber Saldırı: “Canlı Bomba Tehdidi” Uyarısı
1434 kez okundu
22
Siber suçtan gözaltına alınan 24 kişiden 6’sı tutuklandı
1415 kez okundu
23
Su Tabanlı COP Teknolojisiyle Uzun Ömürlü ve Sürdürülebilir Batarya Geliştirme
1365 kez okundu
24
Google’dan önemli uyarı: Milyonlarca kişiyi etkileyen Rus siber saldırısında ‘Pegasus’ yazılımı kullanıldı!
1326 kez okundu
25
Trionda Topunun Sürtünme Kriziyle Değişen Oyun Dinamikleri
1318 kez okundu
26
Uydu Taramalarıyla Doğal ve Kültürel Mirasın Kesişen Noktası: Sudan’ın Anıtsal Mezarları ve Koruma Riski
1313 kez okundu
27
Gigamaser Keşfi: Uzak Evrenin Lazer Benzeri Sinyalleri ve Kütleçekimsel Mercek Etkisi
1313 kez okundu
28
Uranüs ve Neptün: Buz Devi Tanımlarını Yeniden Düşünmek
1302 kez okundu
29
Cybertruck RWD’nin Sessiz Çıkışı ve Güvenlik Sarsıntısı: 173 Adetlik Geri Çağırma
1273 kez okundu
30
JPL’in Hibrit Bulut ve OpenShift Dönüşümüyle Sanal Makine Yönetiminde Yeni Bir Düzey
1149 kez okundu