h Dolar 44,8664 % 0.23
h Euro 52,9373 % 0.23
h Sterlin 60,8473 % 0.23
a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Savunma sanayisinden 2018’de rekor ihracat

ASELSAN, Roketsan ve TAI gibi şirketlerin dünya genelinde yakaladığı müthiş başarılarla son yıllarda göz bebebiğimiz haline gelen Türk savunma sanayisi, 2018 yılında da hızla büyümeye devam etti. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, geçtiğimiz yıl yeni bir rekora imza atıldığını duyurdu.

Bugün konuyla ilgili açıklamalar yapan Demir,”Savunma ve havacılık cirosu 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 31 artarak 8 milyar 761 milyon dolara yükseldi. Ayrıca savunma sanayisinde ihracatımız, 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 2 milyar 188 milyon dolara ulaştı.” şeklinde konuştu.

Yapılan Ar-Ge yatırımlarıyla ilgili de konuşan Savunma Sanayii Başkanı Demir,”Geçen yıl, savunma alanında 1 milyar 448 milyon dolar Ar-Ge için harcamışız. Savunma sanayimizin bu noktaya gelmesinde en önemli faaliyet olan Ar-Ge çalışmalarına ayrılan kaynağın yine cirosuna göre en yüksek oran olan sektör durumundayız. Sektörümüzde 67 bin 239 kişilik istihdam rakamına ulaşmış bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Son olarak savunma sanayisinin küresel bir oyuncu olması gerektiğine işaret eden Demir, bu kapsamda sanayinin sürdürülebilirliği, büyümesi, kritik ve katma değerli ürünler öncelikli olmak üzere yerlileşme süreçlerine devam edilmesi konularının ön plana çıktığını aktardı.

4 şirketimiz TOP 100’de yer alıyor 

Savunma sanayisinde en çok ihracata imza atan şirketimiz ASELSAN, şu anda Defence News Top 100 listesinde 55. sırada yer alıyor. 2017 ihracat verilerine göre hazırlanan listede TAI 64. sırada, Roketsan 96. sırada ve son olarak STM Savunma Teknolojileri ise 98. sırada bulunuyor. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Renault, geleceğin ticari aracı EZ-FLEX’i görücüye çıkardı

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ