İmsak Vakti 02:00
WhatsApp, kullanıcı güvenliğini merkeze alan yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Google Play Beta Programı üzerinden sunulan Android için WhatsApp beta 2.26.15.6 güncellemesi, özellikle hesabını birden fazla cihazda kullananları yakından ilgilendiren kritik bir güvenlik özelliğini gün yüzüne çıkardı. Artık bağlı cihazların aktivitelerini takip etmek çok daha kolay ve hızlı hale geliyor.
WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı bu yeni özellik, kullanıcıların bağlı cihazlardaki hareketliliği ana cihazları üzerinden anlık olarak izlemesine olanak tanıyor. Mevcut sistemde kullanıcıların hangi cihazların bağlı olduğunu kontrol etmesi için ayarlar menüsünden “Bağlı Cihazlar” sayfasına manuel olarak girmesi gerekiyordu. Yeni güncellemeyle birlikte WhatsApp, gerçek zamanlı bildirim sistemini devreye alıyor.
Eğer siz ana cihazınızda WhatsApp kullanırken bir başka bağlı cihaz (web, masaüstü veya tablet) aynı anda aktif hale gelirse, telefonunuza anlık bir bildirim düşecek.
Yetkisiz Erişime Karşı Anında Müdahale
Bu özelliğin temel amacı, hesap güvenliğini proaktif bir şekilde korumak. Kullanıcılar, kendi bilgileri dışında bir cihazın hesabına erişip erişmediğini saniyeler içinde anlayabilecek. Şüpheli bir aktivite durumunda, bildirim üzerinden doğrudan aktif oturumları yönetme sayfasına yönlendirme yapılacak.
Böylece kullanıcılar, tanımadıkları veya o an aktif olmaması gereken oturumları tek bir dokunuşla sonlandırarak hesaplarını koruma altına alabilecekler.

Güncellemenin getirdiği bir diğer önemli iyileştirme ise kilitli sohbetlerin kapsamının genişletilmesi. Bilindiği üzere, daha önce ana cihazda kilitlenen sohbetler, bağlı cihazlarda (örneğin WhatsApp Web) açık bir şekilde görünebiliyordu.
Yeni beta sürümüyle birlikte, kilitli sohbetler artık tüm bağlı cihazlarda senkronize bir şekilde korunuyor. Kullanıcılar, bağlı cihazlarındaki bu hassas konuşmalara erişmek için ana cihazlarında belirledikleri gizli kodu kullanmak zorunda kalacaklar. Bu adım, WhatsApp’ın uçtan uca gizlilik vizyonunu tüm platformlarda tutarlı hale getirme hedefinin bir parçası olarak görülüyor.
Geliştirme Süreci Devam Ediyor
Şu an için test aşamasında olan bu güvenlik özellikleri, beta kullanıcılarının geri bildirimlerine göre optimize edilecek. WhatsApp’ın bildirim iletim yöntemlerini ve senkronizasyon hızını mükemmelleştirdikten sonra, bu özellikleri kademeli olarak tüm Android ve ardından iOS kullanıcılarına sunması bekleniyor.
Intel hisselerinde rekor yükseliş: Teknoloji devi küllerinden mi doğuyor?
2
Spot piyasada doğalgaz fiyatları ne kadar oldu? 29 Kasım 2024 spot doğalgaz fiyatları
1515 kez okundu
3
Siber suçtan gözaltına alınan 24 kişiden 6’sı tutuklandı
1375 kez okundu
4
Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı, Resmi Gazete’de Yayımlandı.
1014 kez okundu
5
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dan İnstagram kararı
866 kez okundu
6
Komisyon, Sağlık Bakanlığı yetkililerini dinledi
863 kez okundu
7
MİT’ten SİHA’lı Nokta Operasyon
624 kez okundu
8
İsrail Bankaları Anonymous Sudan Tarafından Siber Saldırıya Uğradı
493 kez okundu
9
Başkan Arı, TOKİ 5. Etap Sakinleriyle Bir Araya Geldi
440 kez okundu
10
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Siber Saldırı: “Canlı Bomba Tehdidi” Uyarısı
438 kez okundu
11
22 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 47 Tutuklama!
418 kez okundu
12
Google’dan önemli uyarı: Milyonlarca kişiyi etkileyen Rus siber saldırısında ‘Pegasus’ yazılımı kullanıldı!
417 kez okundu
13
İran Polis Kuvvetleri İstihbarat Teşkilatı Mossad Ajanını Tutukladı
392 kez okundu
14
29 İlde “Sibergöz-49” Operasyonu: 110 Gözaltı
381 kez okundu
15
Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan Büyük Operasyon: Suç Örgütü Lideri Ele Geçirildi!
377 kez okundu
16
Almanya, Siber Saldırılardan Dolayı Son Bir Yılda Yüz Milyarlarca Dolar Kayıp Yaşadı
371 kez okundu
17
Tatilde Siber Saldırılara Dikkat! Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden 10 Dijital Güvenlik Uyarısı
367 kez okundu
18
İnternet dolandırıcılarına siber operasyon
352 kez okundu
19
Siber Güvenlik Uzmanı Vahap Eren’den Metaverse ile ilgili Önemli Açıklamalar
345 kez okundu
20
İBB’de Büyük Veri Sızıntısı: 130 Bini Aşkın Çalışanın Kişisel Bilgileri Ele Geçirildi
321 kez okundu
21
Siber suçlar operasyonunda 7 kişi yakalandı
290 kez okundu
22
İsrail’de tarihi veri sızıntısı
288 kez okundu
23
Siber Suçların Maliyeti Artıyor: 2023’te Kayıplar 12,5 Milyar Dolara Ulaştı!
277 kez okundu
24
BAE Geçtiğimiz Ay 123 Binden Fazla Siber Saldırının Engellendiğini Duyurdu!
270 kez okundu
25
‘Siber Göz 44’ Operasyonunda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi
269 kez okundu
26
Geleceğin Yazılımcıları İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Sektöre İlk Adımını Attı
269 kez okundu
27
“Sibergöz-43” Operasyonlarında 54 Şüpheli Yakalandı
267 kez okundu
28
Kocaeli’de 3 Milyar TL’lik Forex Dolandırıcılığı 107 Şüpheli Yakalandı.
261 kez okundu
29
Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 6 Aralık 2024 döviz fiyatları
258 kez okundu
30
MİT Siber Casusluk Operasyonunda 11 Kişiyi Yakaladı.
255 kez okundu