h Dolar 45,4098 % 0.24
h Euro 53,5661 % 0.24
h Sterlin 61,9567 % 0.59
a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Jaguar Land Rover siber saldırı uyarısı!

Jaguar Land Rover (JLR), küresel operasyonlarını etkileyen siber saldırı sonrası bazı verilerin ele geçirilmiş olabileceğini açıkladı. Şirket, önceki açıklamalarında “veri çalındığına dair kanıt bulunmadığını” söylemişti.

Siber saldırılara bir isim daha eklendi

Hindistan merkezli Tata Motors’un sahibi olduğu JLR, saldırının ardından 31 Ağustos’ta sistemlerini kapatmıştı. Üretim, Merseyside’daki Halewood, West Midlands’taki Solihull ve Wolverhampton’daki motor üretim tesislerinde hâlâ durdurulmuş durumda. Fabrika çalışanları günlük olarak bilgilendiriliyor ve geri dönüş durumları takip ediliyor.

Siber saldırıyı üstlenen kişi, kendisini “Rey” olarak tanımlıyor. JLR sözcüsü, “Saldırıyı fark ettiğimizden beri, üçüncü taraf siber güvenlik uzmanlarıyla birlikte, küresel uygulamalarımızı kontrollü ve güvenli bir şekilde yeniden başlatmak için gece gündüz çalışıyoruz. Devam eden soruşturmamız sonucunda, bazı verilerin etkilendiğine inanıyoruz ve ilgili düzenleyicilere bilgi vereceğiz” dedi.

Şirket, etkilenen kişilere doğrudan bilgilendirme yapılacağını ve adli soruşturmanın hızla sürdüğünü belirtti. JLR ayrıca, “Yaşanan aksaklık için üzgünüz ve soruşturma ilerledikçe güncellemeler paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Apple, casus yazılımlara karşı güçleniyor!

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ