İmsak Vakti 02:00
İktidarın yanlış politikaları sonucu halkın sürüklendiği derin yoksulluk artarak devam ediyor.
Halk, yüksek enflasyon altında ezilmeye devam ederken; öte yandan yeni asgari ücret için de milyonlarca çalışanın bekleyişi sürüyor.
Konuşulan birçok farklı rakamın yanına Ankara kulislerinden sızan yeni bir hesaplama geldi.
MİLYONLARCA ÇALIŞANI İLGİKLENDİRİYOR
Asgari ücret? 2025? zammı milyonlarca çalışanın yakın takibinde. Ocak 2024’te asgari ücret yüzde 49.11 oranında artarak 17 bin 2 lira olan asgari ücret 2025 yılında yıl sonu enflasyonu dikkate alınarak yeniden belirlenecek.
BİRÇOK KALEMDE ZAMLAR PEŞ PEŞE GELECEK
2024 yılı Temmuz ayında ara zam? yapılmayan asgari ücret için beklentiler her geçen gün yükseliyor. Asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında toplanarak yeni asgari ücreti duyuracak. Asgari ücret ile birçok gelir kalemi de zamlanacak.
ÜNLÜ EKONOMİSTTEN ASGARİ ÜCRET KULİSİ
Asgari ücret 2025 zammı hesaplamaları, hız kazandı. Yılbaşı asgari ücret zam oranı belli olacak.
Ekonomist Murat Sağman, Ankara’daki gözlemlerini aktararak asgari ücret zammı için bomba kulis bilgisini paylaştı.
Açıklamaları şöyle:
“Muhtemelen yüzde 30 – 35 civarında bir zam bekliyorum. 17 bin 2 lira olan asgari ücret yani yaklaşık 23 bin liraya denk gelecek. Şöyle olacağını düşünüyorum. Şu çok önemli bir konu.
Ankara’dan aldığım izlenimlerime göre, Sayın Cevdet Akçay gelecek enflasyon? beklentisine göre bir asgari ücretten bahsetti. Hatta şunu söyledi. ‘Asgari ücretin etkisi de eskisi kadar olmayabilir enflasyon üzerinde’ dedi.
Şimdi sorun şu; Merkez Bankası cephesinde ne kadar çok artarsa asgari ücret o kadar enflasyona etkisi olacak. Şimdi beklentiye göre bir asgari ücret artışı yapacaksın. Fakat beklenti gerçekleşmiyor. Onun için de şöyle başka bir formül düşünülüyor. Çok da mantıksız olmayabilir. Hem geçmiş enflasyonu alacağız hem de gelecek enflasyon beklentisini alacağız. Onun ortalaması zam olarak yansıyacak.”
“YÜZDE 45 GİBİ BİTİRECEĞİZ BU SENEYİ…”
“Şimdi şöyle bir hesap yaparsak, yüzde 45 gibi bitireceğiz bu seneyi. Bu sene 45 civarında enflasyon gelecek. Gelecek sene Merkez Bankası’nın üst bandını alıyorum. 21’i değil gösterdiğim grafikte 26’yı alıyorum.
45 + 26 ile 70 buluyorum. Bunu da 2’ye bölüyorum 35. Şöyle olabilir 30 da çıkılabilir + 5te Sayın Cumhurbaşkanı koyar üstüne 35’te bitiririz diye düşünüyorum.17 bin 2 lira olan asgari ücreti 23 bin lira ile kapatmış oluyoruz.
Sayın Özgür Özel’in söylediği ise çok uzak bir istek. 30 bin lira olmalı dedi. 30.000 demek yüzde 76 zam demek. Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum.
Gerçek hayatta baktığımız zaman düşük kaldı tabii ki asgari ücret. Açlık sınırında kaldı ama amaç enflasyonu düşürmek maalesef. Asgari ücreti artırdığımızda arkasından zamlar da geldiği ve maliyetler de yükseldiği için şirketler de direkt fiyatlara yansıtıyor. Yani bir sarmal var burada. Sarmalı kırmamız lazım.”
Bakanlığın ‘tağşiş’ listesinde ismi vardı: Ünlü peynir markasından ‘konkordato’ kararı
2
Spot piyasada doğalgaz fiyatları ne kadar oldu? 29 Kasım 2024 spot doğalgaz fiyatları
1515 kez okundu
3
Siber suçtan gözaltına alınan 24 kişiden 6’sı tutuklandı
1375 kez okundu
4
Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı, Resmi Gazete’de Yayımlandı.
1014 kez okundu
5
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dan İnstagram kararı
866 kez okundu
6
Komisyon, Sağlık Bakanlığı yetkililerini dinledi
863 kez okundu
7
MİT’ten SİHA’lı Nokta Operasyon
624 kez okundu
8
İsrail Bankaları Anonymous Sudan Tarafından Siber Saldırıya Uğradı
493 kez okundu
9
Başkan Arı, TOKİ 5. Etap Sakinleriyle Bir Araya Geldi
440 kez okundu
10
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Siber Saldırı: “Canlı Bomba Tehdidi” Uyarısı
438 kez okundu
11
22 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 47 Tutuklama!
418 kez okundu
12
Google’dan önemli uyarı: Milyonlarca kişiyi etkileyen Rus siber saldırısında ‘Pegasus’ yazılımı kullanıldı!
417 kez okundu
13
İran Polis Kuvvetleri İstihbarat Teşkilatı Mossad Ajanını Tutukladı
392 kez okundu
14
29 İlde “Sibergöz-49” Operasyonu: 110 Gözaltı
381 kez okundu
15
Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan Büyük Operasyon: Suç Örgütü Lideri Ele Geçirildi!
377 kez okundu
16
Almanya, Siber Saldırılardan Dolayı Son Bir Yılda Yüz Milyarlarca Dolar Kayıp Yaşadı
371 kez okundu
17
Tatilde Siber Saldırılara Dikkat! Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden 10 Dijital Güvenlik Uyarısı
367 kez okundu
18
İnternet dolandırıcılarına siber operasyon
352 kez okundu
19
Siber Güvenlik Uzmanı Vahap Eren’den Metaverse ile ilgili Önemli Açıklamalar
345 kez okundu
20
İBB’de Büyük Veri Sızıntısı: 130 Bini Aşkın Çalışanın Kişisel Bilgileri Ele Geçirildi
321 kez okundu
21
Siber suçlar operasyonunda 7 kişi yakalandı
290 kez okundu
22
İsrail’de tarihi veri sızıntısı
288 kez okundu
23
Siber Suçların Maliyeti Artıyor: 2023’te Kayıplar 12,5 Milyar Dolara Ulaştı!
277 kez okundu
24
BAE Geçtiğimiz Ay 123 Binden Fazla Siber Saldırının Engellendiğini Duyurdu!
270 kez okundu
25
‘Siber Göz 44’ Operasyonunda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi
269 kez okundu
26
Geleceğin Yazılımcıları İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Sektöre İlk Adımını Attı
269 kez okundu
27
“Sibergöz-43” Operasyonlarında 54 Şüpheli Yakalandı
267 kez okundu
28
Kocaeli’de 3 Milyar TL’lik Forex Dolandırıcılığı 107 Şüpheli Yakalandı.
261 kez okundu
29
Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 6 Aralık 2024 döviz fiyatları
258 kez okundu
30
MİT Siber Casusluk Operasyonunda 11 Kişiyi Yakaladı.
255 kez okundu