h Dolar 45,2185 % -0.02
h Euro 53,1927 % -0.02
h Sterlin 61,5498 % 0.42
a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Siri Gecikmesi İçin Ödeme Anlaşması ve Gelişen Yapay Zeka Planları

Apple, yeni nesil Siri’nin zamanında kullanıma sunulmaması nedeniyle ABD’de açılan toplu davayı kapatmak adına 250 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etti. Dava, şirketin Apple Intelligence ile birlikte daha kişisel bir Siri deneyimini 2024 içinde vaat etmesine karşın bu özelliğin hâlâ kullanıma açılmaması üzerinden açıldı.

iPhone sahipleri için tazminat yolu açılıyor Mahkeme onay verirse, anlaşma ABD’de iPhone 16 serisi ve iPhone 15 Pro alan kullanıcıları kapsayacak. Bu kişiler, beklenen Siri deneyimini cihazlarında göremedikleri için maddi tazminat talep edebilecekler. Ancak önemli bir ayrıntı var: Apple ödeme yapmayı kabul ediyor, fakat hatalı bulunduklarını resmi olarak kabul etmiyor.

Tanıtıldı ama gelmedi WWDC 2024’te Siri’nin çok daha gelişmiş bir sürümünü gösteren Apple, bu sürümün kullanıcının ekrandaki içeriği anlayacağını, uygulamalar içinde işlem yapacağını ve daha akıllı çalışacağını belirtti. Ancak süreç burada noktalandı: metin düzenleme, görsel üretme ve ChatGPT entegrasyonu gibi özellikler parçalı şekilde sunuldu ve yeni Siri yaklaşık iki yıldır kullanıcılara ulaşmadı.

Gecikme artık açıklandı Şirket, büyük gecikmeyi iPhone 16’nin satışa çıkmasının ardından Mart 2025’te itiraf etti ki bu erteleme kullanıcılar vaat edilen yapay zeka deneyimini uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bu arada Apple, yeni Siri’nin ön plana çıkarıldığı iPhone reklamlarını da geri çekti.

Yeni plan Google desteğiyle geliyor Son bilgiler, geciken Siri projesinin bu yılın sonunda sunulacağını gösteriyor. Gemini iş birliğiyle elde edilen gelişmeler, yeni Siri ve diğer gelişmiş yapay zeka araçlarının iOS 27 ile kullanıcılara ulaşacağını işaret ediyor.

Sorunun aslı Sorun sadece gecikmede değil; Apple hâlihazırda hazır olmayan bir özelliği satış gücü olarak kullanmış olabilir. Kullanıcılar yalnızca bir telefon değil, geleceğe dair vaat edilen bir deneyim de satın aldı. Şimdi bu boşluğun bedeli mahkemede hesaplanıyor ve bu süreç yapay zeka yarışında sözlerin daha sıkı sorgulanacağını gösteriyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

STM’nin kamikaze İHA’lara karşı yeni çözümü: TUNGA

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ