İmsak Vakti 02:00
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “100 yıla sığmayacak işler yaptık. Ulaştırma ve haberleşme alanında 355 milyar dolarlık iş yaptık. Türkiye gibi ülkeyi bırakın, gelişmiş ülkelerde böyle bir rakamın olmadığını belirtmek isterim.” dedi.
Uraloğlu, AK Parti Tokat İl Başkanlığını ziyaret ederek, il başkanı Adem Dizer, milletvekilleri ve partililerle görüştü.
Davalarına, ülkeye, millete hizmet edip vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyen Uraloğlu, “Geçtiğimiz günlerde Tokat’ımız da bazı afetleri yaşamış ancak Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, kurumlarımızın güzel koordinasyonuyla çok şükür can kaybı olmadı. 1051 personelle 462 makine doğrudan sahada olmuş.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetlerinin 23. yılının içinde olduklarına işaret eden Uraloğlu, “100 yıla sığmayacak işler yaptık. Ulaştırma ve haberleşme alanında 355 milyar dolarlık iş yaptık. Türkiye gibi ülkeyi bırakın, gelişmiş ülkelerde böyle bir rakamın olmadığını belirtmek isterim. Marmaray’ından Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Köprüsü’ne, Osman Gazi Köprüsü’ne, Çanakkale Köprüsü’ne kadar birçok işi yaptık bitirdik.” ifadelerini kullandı.
Uraloğlu, Tokat’ta da 73 milyar liralık sadece kendi bakanlıklarının yatırım yaptığına dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımız ülkemizi istikrar adası haline getirdi. Allah ondan razı olsun. Eğer bugün o başımızda olmamış olsaydı, hangi durum ne olurdu diye endişe ediyoruz. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna, güneyimizde ABD-İsrail ile İran savaşı. Elbette bunların ülkemizde yansımaları da oluyor. Petrol fiyatı yüzde 50-60 artmasına rağmen jet yakıtı iki buçuk kata yakın arttı. Hava uçuşlarında biraz sıkıntılarla ve bazı kesintilere gitmek zorunda kalacağız.” açıklamasında bulundu.
Bakan Uraloğlu, daha sonra MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek’i de ziyaret etti.
Ziyaretlere AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir ile MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut da katıldı.
Trabzon’da dolandırıcılık suçundan adliyeye çıkartılan 12 kişiden 10’u tutuklandı
4
SAHA 2026 tamamlandı: 8 milyar dolarlık dev ihracat sözleşmesi
2627 kez okundu
6
İNÜFEST 2026 ödülleri sahiplerini buldu
1964 kez okundu
7
Xiaomi, Çok Uygun Fiyata İyi Özellikler Sunan Oyuncu Mouse’u Tanıttı
1837 kez okundu
8
DÜNYADA REKABET İÇİN GÜNCEL TEKNOLOJİNİN ENTEGRASYONU GEREKİR
1789 kez okundu
9
TCG Anadolu’ya SAHA 2026’da yoğun ilgi: Vatandaşlar gemiyi görmek için Sarayburnu’na akın etti
1674 kez okundu
10
iPhone 17 Yükselişi: Devasa Talep, Yeni Soğutma Mıknatısı ve Uzun Ömürlü Yazılım Desteği
1602 kez okundu
11
POCO X8 Pro Max: Uzun Ömürlü Pil ve Dengeli Performansın Bütünleşimi
1518 kez okundu
13
iPhone 17 Şarj Sorunları ve Kablosuz Çözüm Deneyimleri
1461 kez okundu
14
Anadolu Hackathon Finali Sivas’ta Yapıldı
1441 kez okundu
15
İstanbul’un Fethi’nin 573’üncü yılında Edirne’de Osmanlı ruhu yaşatıldı
1410 kez okundu
18
Googlebook Dizüstü Bilgisayarlar Duyuruldu: Yapay Zeka İşletim Sistemine Dönüştü!
1296 kez okundu
19
Sakarya’da gökyüzünde görülen ışıklar merak uyandırdı
1213 kez okundu
20
Denizli’de arama kurtarmaya yeni bir soluk
1176 kez okundu
21
BAE: Hava savunma sistemlerimiz İran’dan gönderilen 2 İHA’yı engelledi
1142 kez okundu
23
Samsung, One UI 8.5 alacak yeni Galaxy modellerini duyurdu
1053 kez okundu
27
ChromeOS ve Android birleşti: Karşınızda Googlebook
987 kez okundu
28
Gizlilik Oyunu: Apple’ın Güvenlik Mimarisi ve Piyasa Etkileri
972 kez okundu