h Dolar 45,2057 % 0
h Euro 53,0405 % 0
h Sterlin 61,4917 % -0.18
a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 10°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Dünya Sağlık Örgütü’nden koronavirüs açıklaması! Yine mi?

2019 yılında hayatımıza giren ve son yılların en büyük salgını olan koronavirüs, uzun süre insanların hayatını etkiledi. Gerek sağlık sistemini gerekse ekonomiyi olumsuz anlamda etkileyen salgın, bir dönem insanların evlerine kapanmalarına neden olmuştu.

Hayalet şehre dönen sokaklar, bomboş köprüler, otoyollar ve meydanlara hep birlikte şahit olduk. Ancak neyse ki koronavirüs etkisini giderek azalttı ve günümüzde gündem dışı bir konu haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan duyuru da bunun bir göstergesi. Zira DSÖ, koronavirüsün küresel sağlık tehdidi olmaktan çıktığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden koronavirüs açıklaması!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Dün DSÖ Acil Durum Komitesi 15’inci kez toplandı ve bana (Covid-19’un) uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumuna son vermemi tavsiye etti. Ben de bu tavsiyeyi kabul ettim. Büyük bir umutla Covid-19’un küresel bir sağlık tehdidi olarak sona erdiğini ilan ediyorum ancak bu Kovid-19’un küresel bir sağlık tehdidi olarak sona erdiği anlamına gelmez. Geçen hafta Covid-19 her üç dakikada bir can aldı ve bunlar sadece bildiğimiz ölümlerdi.” ifadelerini kullandı.

Bu kararın dikkatlice düşünülerek ve planlı bir şekilde alındığına vurgu yapan Ghebreyesus, “Covid-19 dünyamızı bir kez daha tehdit ederse, başka bir acil durum komitesini toplamaktan çekinmeyeceğim.” diyerek sözlerini noktaladı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tırnaklarımızda çıkan beyaz lekelerin sebebi nedir?

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ