İmsak Vakti 02:00
2026’nın ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarında Apple yeniden öne çıktı. Counterpoint Research verilerine göre iPhone 17, küresel satışlarda en çok satan cihaz olarak yüzde 6’lık bir pay elde etti. iPhone 17 Pro Max ve iPhone 17 Pro da listenin hemen ardından geliyor; böylece Apple, ilk üç sırayı da domine etti.

iPhone 17 için temel yenilikler arasında daha geniş depolama seçenekleri, geliştirilmiş kamera özellikleri ve daha yüksek ekran yenileme hızı bulunuyor. Standart modelin Pro serisine yakınlaştırılması, daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağladı. Özellikle Çin, ABD ve Güney Kore pazarlarında dikkat çekici performans görüldü.
Samsung ise listenin başında sayı olarak çok modelle yer aldı. İlk 10’da beş Galaxy A serisi model bulundurdu ve en çok satan Android telefonu Galaxy A07 4G oldu. Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’da güçlü satışlar elde eden cihaz, uzun süreli yazılım desteğiyle öne çıktı. Yeni amiral gemisi Galaxy S26 Ultra ise listeye giremedi ancak önceki modele göre daha iddialı bir çıkış sergiledi; gizlilik ekranı ve yapay zeka özellikleri dikkat çekti.
Xiaomi Redmi A5 ile ilk 10’a girerek önemli bir yer elde etti. Listedeki en uygun fiyatlı modellerden biri olan Redmi A5, özellikle gelişmekte olan pazarlarda taleplerin odak noktası haline geldi.
İlk 10 modelin toplam payı 2026’nın ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon satışlarının yaklaşık dörtte birine denk geldi. Bu veri, pazarın yılın bu döneminde de daralırken markaların daha az modelle daha çok satış yapmaya yöneldiğini gösteriyor. Artan parça maliyetleri ve rekabetin kızışması, giriş segmentini baskılasa da üreticiler premium modellere yönelerek kâra odaklanıyor.
2026’da beklenen eğilimler ise premium modellerin payının büyümeye devam etmesi olarak öne çıkıyor. Giriş ve orta segmentte rekabet sertleşirken üreticiler, adet yerine kâra odaklanıyor. Önümüzdeki dönemde daha güçlü ve pahalı cihazların daha sık görmemiz olası.
İlk 10’da öne çıkan başlıklar
Yapay Zeka ile Ofis Verimliliğinde Dönüşüm: Yerel İşlemciyle Yüksek Performans
2
İNÜFEST 2026 ödülleri sahiplerini buldu
1952 kez okundu
3
Xiaomi, Çok Uygun Fiyata İyi Özellikler Sunan Oyuncu Mouse’u Tanıttı
1824 kez okundu
4
DÜNYADA REKABET İÇİN GÜNCEL TEKNOLOJİNİN ENTEGRASYONU GEREKİR
1758 kez okundu
5
TCG Anadolu’ya SAHA 2026’da yoğun ilgi: Vatandaşlar gemiyi görmek için Sarayburnu’na akın etti
1652 kez okundu
6
iPhone 17 Yükselişi: Devasa Talep, Yeni Soğutma Mıknatısı ve Uzun Ömürlü Yazılım Desteği
1576 kez okundu
8
iPhone 17 Şarj Sorunları ve Kablosuz Çözüm Deneyimleri
1452 kez okundu
9
Anadolu Hackathon Finali Sivas’ta Yapıldı
1435 kez okundu
11
Denizli’de arama kurtarmaya yeni bir soluk
1157 kez okundu
14
Nokia’dan 5G ve yapay zeka hamlesi: Hisseler uçuşa geçti
875 kez okundu
15
ABD, yeni UFO belgelerini yayınladı
858 kez okundu
16
Samsung’un İlk Adımları: SH-100’den Galaxy’ye Uzanan Yolun Doğuşu
728 kez okundu
17
Linux’un Evrensel Mimarisi: Açık Kaynakla İnşa Edilen Hesaplama Gücü
719 kez okundu
18
TÜRGEV’den dijital hamle: 3 ülkeden gençler Kosova’da dezenformasyona karşı ortak çözüm üretti
668 kez okundu
20
Android’da Liquid Glass Tartışması: Google’ın Tasarım Yolu ve Pazarın Akışı
623 kez okundu
23
Savunma sanayisi temsilcileri Haliç Üniversitesinde buluştu
617 kez okundu
24
Apple, 256 GB’lık Mac mini’yi Türkiye Dahil Tüm Dünyada Satıştan Kaldırdı: İşte Mac mini’nin Yeni Başlangıç Fiyatı
599 kez okundu
25
Türkçe şarkıların 50 yıllık değişimi veri madenciliğiyle incelendi
563 kez okundu
26
Bakan Bayraktar, güneş enerjisinin yıl sonunda elektrik kurulu gücünde zirveye çıkacağını bildirdi Açıklaması
563 kez okundu
27
I/O 2026 İçin Google’un Android ve Aluminum OS Planları: Yeni Bir Döneme Doğru
546 kez okundu
29
Öğrenciler sorunlara yapay zekâ ile çözüm üretti, Anadolu Hackathon’un kazananları açıklandı
514 kez okundu
30
Ulaşım Festivali Malatya’da başladı
475 kez okundu