İmsak Vakti 02:00
Türkiye’nin en kapsamlı askeri organizasyonlarından biri olan EFES-2026 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı, yerli savunma sanayiinin ulaştığı teknolojik seviyeyi gözler önüne serdi. Tatbikat kapsamında açılan savunma sanayii sergisinde yer alan ASELSAN, geliştirdiği yeni nesil sistemlerle hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin odağı oldu.
YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLER SAHAYA ÇIKTI
EFES-2026 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı, Türk Silahlı Kuvvetleri koordinasyonunda geniş katılımla gerçekleştirildi. Uluslararası ölçekte yoğun ilgi gören organizasyonda, Türkiye’nin savunma alanındaki teknolojik kabiliyetleri sahada sergilendi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Savunma Sanayii Sergisi’nde yer alan ASELSAN, kara, hava ve elektronik harp alanlarında geliştirdiği sistemleri tanıttı.

KOCATEPE İLK KEZ KULLANILDI
Tatbikatın en dikkat çeken gelişmelerinden biri, ASELSAN tarafından geliştirilen KOCATEPE Muharebe Sahası Yönetim Sistemi’nin ilk kez aktif şekilde kullanılması oldu.
Sistem, sahadaki birlikler arasında anlık koordinasyon ve veri paylaşımı sağlayarak operasyonel etkinliğin artırılmasına katkı sundu.
KORKUT VE ÇELİKKUBBE DİKKAT ÇEKTİ
ASELSAN standında yer alan sistemler arasında KORKUT 35 Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi öne çıkan unsurlardan biri oldu. Hava tehditlerine karşı geliştirilen sistem, tatbikat alanında performansıyla dikkat çekti.
Ayrıca Korkut 25 Hava Savunma Sistemi, Kılıç OSA, Tufan Kamikaze İDA, elektro-optik çözümler ve ÇELİKKUBBE unsurları da sergilenen sistemler arasında yer aldı.

30’DAN FAZLA SİSTEM GÖREV ALDI
Tatbikatta görev alan ASELSAN sistemleri arasında ACAR İHA Tespit Radarı, MİLKED Kara Konuşlu Elektronik Destek Sistemi, KALKAN Hava Savunma Sistemi, SERHAT Havan Tespit Radarı, ASELPOD Elektro-Optik Hedefleme Podu ve İHTAR İHA Karşı Tedbir Sistemi de bulundu.
ÇELİKKUBBE’nin kritik bileşenleri arasında gösterilen SİPER ve HİSAR hava savunma sistemleri de tatbikatta aktif rol aldı.
ELEKTRONİK HARP KOŞULLARINA DAYANIKLI YAZILIM
Sergide ayrıca ASELSAN’ın geliştirdiği ARTSoft MAESTRO yazılımı da tanıtıldı. Yüksek güvenlikli mesajlaşma, dosya aktarımı ve canlı görüntülü iletişim imkanı sunan sistemin, elektronik harp koşullarına karşı dayanıklı yapısıyla dikkat çektiği belirtildi.

YABANCI HEYETLERDEN YOĞUN İLGİ
Tatbikat alanındaki ASELSAN çözümleri, çok sayıda yabancı askeri heyet ve savunma sanayii temsilcisi tarafından yerinde incelendi. Yerli savunma teknolojilerinin sahadaki performansı, uluslararası katılımcılar tarafından yakından takip edildi.
EFES-2026 kapsamında sergilenen sistemlerin, Türkiye’nin savunma sanayiinde ulaştığı yerli üretim kapasitesini ve teknolojik bağımsızlık hedefini bir kez daha ortaya koyduğu değerlendirildi.
























Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor
4
SAHA 2026 tamamlandı: 8 milyar dolarlık dev ihracat sözleşmesi
2627 kez okundu
6
İNÜFEST 2026 ödülleri sahiplerini buldu
1964 kez okundu
7
Xiaomi, Çok Uygun Fiyata İyi Özellikler Sunan Oyuncu Mouse’u Tanıttı
1837 kez okundu
8
DÜNYADA REKABET İÇİN GÜNCEL TEKNOLOJİNİN ENTEGRASYONU GEREKİR
1789 kez okundu
9
TCG Anadolu’ya SAHA 2026’da yoğun ilgi: Vatandaşlar gemiyi görmek için Sarayburnu’na akın etti
1674 kez okundu
10
iPhone 17 Yükselişi: Devasa Talep, Yeni Soğutma Mıknatısı ve Uzun Ömürlü Yazılım Desteği
1602 kez okundu
11
POCO X8 Pro Max: Uzun Ömürlü Pil ve Dengeli Performansın Bütünleşimi
1518 kez okundu
13
iPhone 17 Şarj Sorunları ve Kablosuz Çözüm Deneyimleri
1461 kez okundu
14
Anadolu Hackathon Finali Sivas’ta Yapıldı
1441 kez okundu
15
İstanbul’un Fethi’nin 573’üncü yılında Edirne’de Osmanlı ruhu yaşatıldı
1410 kez okundu
18
Googlebook Dizüstü Bilgisayarlar Duyuruldu: Yapay Zeka İşletim Sistemine Dönüştü!
1296 kez okundu
19
Sakarya’da gökyüzünde görülen ışıklar merak uyandırdı
1213 kez okundu
20
Denizli’de arama kurtarmaya yeni bir soluk
1176 kez okundu
21
BAE: Hava savunma sistemlerimiz İran’dan gönderilen 2 İHA’yı engelledi
1142 kez okundu
23
Samsung, One UI 8.5 alacak yeni Galaxy modellerini duyurdu
1053 kez okundu
27
ChromeOS ve Android birleşti: Karşınızda Googlebook
987 kez okundu
28
Gizlilik Oyunu: Apple’ın Güvenlik Mimarisi ve Piyasa Etkileri
972 kez okundu