İmsak Vakti 02:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro AŞ’nin, istasyonlardaki yürüyen merdiven ve asansörleri Temmuz ayında başlatılan ağır bakım ve tamir çalışmaları sayesinde tamamen güvenli hale getirildi. 194 yürüyen merdiven ve 84 asansörün tamamı daha önce yapılmamış ölçekte detaylı bakım ve onarım çalışmasına tabi tutuldu. Tespitlerin ardından yedek parça temin süreci başlatıldı. Parça montajları ve kontrolleri tamamlanan yürüyen merdivenler birer birer hizmete girmeye başladı. 45’i aşkın yürüyen merdiven kullanıma açıldı. Bakım ve onarım süreçleri, İzmir Metro AŞ atölyelerinde devam eden 8 yürüyen merdiven de etap etap devreye alınacak. Bir yürüyen merdiven ise beklenen parçalarının gelmesinin ardından hizmete girecek.
Tüm asansörler faal
Öte yandan metro istasyonlarındaki toplam 84 asansörün tamamı faal olarak hizmet veriyor. Parça bekleyen 8 yürüyen merdivenin bulunduğu noktalarda engelli, çocuklu ve yaşlı yolcular, asansörleri kullanabiliyor.
Tugay: Çok uğraştık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yürüyen merdivenlerin bakım onarımı sırasında vatandaşların yaşadığı mağduriyetle ilgili konuştu. Tugay, yürüyen merdivenlerde önceki süreçte yaşanan kazalara dikkat çekerek “Denetimci arkadaşlarla konuyu derinlemesine inceledik. Hazırlanan raporda yürüyen merdivenlerin ağır bakıma ihtiyaç duyduğu belirtiliyordu. Şu anda onların bakım ve onarım çalışmalarına yedek parça dâhil değil. Bazılarında yedek parça ihtiyaçları olduğu belirlendi. Bunlar Türkiye’de olmadığı için yurt dışından sipariş edildi. Gelmeleri zaman aldı” dedi.
“Özür diliyorum”
Herhangi bir kaza yaşanmasın diye güvenlik nedeni ile asansörleri bir süre çalıştırmadıklarını söyleyen Tugay, “Bu süreçte biz de çok acı çektik. Yaşlılarımız, engellilerimiz için hizmet versin diye çok uğraştık. Arkadaşlarımız başında adeta nöbet bekledi. Biz bu konuyu çok ciddiye aldık. Çok uğraştık. Merdivenlerin yüzde 95’inde çalışmalar tamamlandı. Bu süreç içerisinde elimizden gelen azami hızı gösterdik. Bu dönemde mağduriyet yaşattığımız tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum” diye konuştu.
Karakuzu: 8 yürüyen merdiven her gün bakımda olacak
Basmane İstasyonu’ndaki çalışmaları inceleyen İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Sinan Karakuzu, “1 Temmuz’da yaşanan vahim kazadan sonra 194 yürüyen merdivenimiz ve 84 asansörümüzde ağır bakım çalışmaları başlatıldı. 58 yürüyen merdiven ve 12 asansörü devre dışı bırakarak bakımlarını yaptık. Bugün itibariyle 194 merdivenden 8’i normal bakım sürecinden dolayı kapalı. Yasalar gereği her yürüyen merdiven ayda bir bakıma alınmak zorunda. 194 yürüyen merdiven, haftada 6 gün çalışma esasına göre; tamir çalışmaları devam eden 8 yürüyen merdiven ise her gün bakımda olacak. Bunları kapalı gibi algılayabilir yolcularımız. Öyle düşünmesinler, normal bakım rutinine döndük. Bunun haricinde Üçyol Meydanı çıkışında bir yürüyen merdivenimizi değiştirme kararı aldık. Siparişimizi verdik, 2025 yılının ilk çeyreğinde bitirilecek. Çalışmayan 8 yürüyen merdivene alternatif olarak asansörler çalışıyor” dedi.
“Vatandaşlarımız güvenle kullanabilir”
Yürüyen merdiven ve asansörler için yapılan çalışmalar sonrasında güvenliğin sağlandığını belirten Karakuzu, “Artık hepsi yüzde 100 güvenli. Bakımlar TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin denetimi altında olduğu için vatandaşlarımız güvenle kullanabilir” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Makine Mühendisleri Odası ile 5 önemli protokol imzalandı
1
Koharalepis Jarviki ve Karaya Çıkışın Manyetik İzleri: Antarktika’nın 380 Milyon Yıllık Adımları
207279 kez okundu
3
Yapay zekaya ilk darbe geldi!
16722 kez okundu
4
Apple’dan Siri’ye yapay zeka desteği!
16552 kez okundu
5
Google yapay zeka için Avrupa ile anlaşacak
16298 kez okundu
6
WhatsApp sizin için profil fotoğrafı belirleyecek, işte yeni özellik
14281 kez okundu
7
Huawei P20 kullanıcılarına Android 10 müjdesi!
11708 kez okundu
8
Çin Hükümeti Windows yerine yerli işletim sistemine geçiyor!
9170 kez okundu
9
İsrail Bankaları Anonymous Sudan Tarafından Siber Saldırıya Uğradı
4253 kez okundu
10
Geleceğin Geri Dönen Plastikleri: Canlı Biyosömürlü Polimer Teknolojisiyle Tanışın
3069 kez okundu
11
Aspiration Partners: Sahte Verilerle Oluşturulan İmparatorluğun Perde Arkası
2229 kez okundu
12
Güney Amerika Deneyiminden Sağlık Krizine Uzanan İzler: Hantavirüs Vakası ve Küresel Müdahale
2204 kez okundu
13
Boğaziçi Bilişim ve Dağıtım: Yönetimde Yeniden Yapılanma ve Stratejik Ortaklıklar
2079 kez okundu
14
Denizlerin Cezası: Korsanların Gerçek Ceza Yöntemlerine Dair İçerik
2003 kez okundu
15
Mevsimsel Ritmlerden Sosyal Bağlara: İnsan Doğasının Yeniden Yazılması
1956 kez okundu
16
Pripyat’in Sessiz Gövdesi: Ölüm Pençesi ve Nükleer Anı
1934 kez okundu
17
Terra Preta: Amazon’un Yıllardır Saklı Mirası ve Tarıma Diken Yeni Umut
1625 kez okundu
18
Spot piyasada doğalgaz fiyatları ne kadar oldu? 29 Kasım 2024 spot doğalgaz fiyatları
1546 kez okundu
19
Zamanın İnsan Tarafından Şekillendirilmesi: Yedi Günün Kökenleri
1529 kez okundu
20
iOS 26.5 yayında: şifreli RCS, yeni duvar kağıdı ve harita özellikleri geldi
1497 kez okundu
21
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Siber Saldırı: “Canlı Bomba Tehdidi” Uyarısı
1433 kez okundu
22
Siber suçtan gözaltına alınan 24 kişiden 6’sı tutuklandı
1414 kez okundu
23
Su Tabanlı COP Teknolojisiyle Uzun Ömürlü ve Sürdürülebilir Batarya Geliştirme
1363 kez okundu
24
Google’dan önemli uyarı: Milyonlarca kişiyi etkileyen Rus siber saldırısında ‘Pegasus’ yazılımı kullanıldı!
1325 kez okundu
25
Trionda Topunun Sürtünme Kriziyle Değişen Oyun Dinamikleri
1318 kez okundu
26
Uydu Taramalarıyla Doğal ve Kültürel Mirasın Kesişen Noktası: Sudan’ın Anıtsal Mezarları ve Koruma Riski
1313 kez okundu
27
Gigamaser Keşfi: Uzak Evrenin Lazer Benzeri Sinyalleri ve Kütleçekimsel Mercek Etkisi
1313 kez okundu
28
Uranüs ve Neptün: Buz Devi Tanımlarını Yeniden Düşünmek
1302 kez okundu
29
Cybertruck RWD’nin Sessiz Çıkışı ve Güvenlik Sarsıntısı: 173 Adetlik Geri Çağırma
1273 kez okundu
30
JPL’in Hibrit Bulut ve OpenShift Dönüşümüyle Sanal Makine Yönetiminde Yeni Bir Düzey
1149 kez okundu